TARİHÇE

TARİHÇE

27.04.2021 425

  Okulumuz 18/ 09/ 2006 tarihinde Eğitim-Öğretime açılmıştır.

Okulumuz binası Bursa Valiliği bahçesindedir. Valilik personeli için kreş olarak inşa edilmiş daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Anaokulu olarak kullanılmak üzere devredilmiştir. Binanın kreş hizmeti vermek üzere inşa edilmiş olması sebebi ile anaokulu olarak kullanılmasında yetersizlikler ortaya çıkmıştır. Bu yetersizlikleri gidermek için fiziki şartlarını okul öncesi kurumlarının standardına ulaştırmak amacı ile mutfak inşaatına hemen başlanmış ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla mutfak malzemeleri temin edilmiştir.

Sınıf sayıları ve donatımının yetersizliği giderilmesi çalışmalarına da hız verilmiş ve yılsonunda sınıf sayısı 6'ya çıkarılarak iç donanımları tamamlanmıştır.

Okul bahçesi düzenlenerek oyun grubu eklenmiştir.

2010-2011 Öğretim yılında Anaokulumuz ISO 9001 "Kalite Yönetim Belgesi" almaya hak kazanmıştır.

2012-2016 yılında da "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" Projesi kapsamında "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanmıştır.

2020-2021 Eğitim öğretim yılında okulumuz '' Okulum Temiz Belgesi'' belgesi almayı hak kazanmıştır.

ZEMİN KATTA:  1 Müdür Yardımcısı, Mutfak, Yemekhane, Arşiv ve Fotokopi Odası ,1 adet engelli tuvaleti, 1 personel lavabosu ve 1 personel tuvaleti,2adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon   bulunmaktadır.

 

BİRİNCİ KATTA ;4 adet  derslik , her grubun içinde 4 çocuk lavabo ve 4 çocuk tuvaleti, Müdür Odası mevcuttur.

Okulumuzda güvenlik tedbirleri en üst düzeyde olup, okul içinde ve dışında güvenlik kamerası ve yangın alarm sistemi bulunmaktadır. Ayrıca görüntülü kartlı otomasyon sistemine geçilerek, kapı güvenliği de arttırılmıştır.

 2020 - 2021 Eğitim-Öğretim Yılında Okulumuzda 2015-2016-2017  doğumlu çocukların kaydı yapılmıştır. Okulumuzdaki eğitim ikili (sabahçı, öğlenci) olarak yapılmakta olup, 9 şubede 37erkek ve 46 kız  toplam 83 öğrenciye eğitim vermektedir. Okulumuz bu hizmeti 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 9 Öğretmen, 1 Rehber Öğretmen, , 1 sözleşmeli yardımcı personel ile sağlamaktadır.

Tüm çalışmalarımızda ve gelişmemizde bize her zaman destek olan, geleceğimizin teminatı çocuklarını bizlere emanet eden velilerimizle, bu emanetleri kalitesi onaylanmış eğitim anlayışımızla yetiştiren öğretmenlerimizle, çocuklarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz.

Serpil TETİK DELİBAŞ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Okul Müdürü